Decocoat-materiaali, pinnan rakenne ja värit

Decocoat-akustointimassan pääraaka-aineet ovat 100 %:sti orgaanisia luonnonkuituja ja sidosaineita. Kuitu on valkaistua tai värjättyä. Haluttuja värejä toteutetaan asiakkaan värisuunnitelman mukaan. Arkkitehti tai asiakas ilmoittaa yleisten värikarttojen mukaisen värikoodin, tai värin valinta tapahtuu värimallin mukaan.

Ruiskutusjälki on tasaista ja se mukailee ruiskutettavaa pintaa. Haluttaessa sileämpää pintaa massa tasoitetaan lastalla heti ruiskutuksen jälkeen. Pinnoitusvaihtoehdot ovat a) ruiskutuspinta b) sileä pinta c) erittäin sileä, sekä asiakkaan haluamat erilaiset vaihtoehdot.

Decocoat akustiikkapinnoite, pinnan rakenne, kuviointi ja värit

 
Decocoat akustointi perustuu ruiskutettavaan akustiikkamassaan, joka on erittäin hienojakoista tai karkearakeista. Seokseen käytettävä kuitu ja väri määräytyy asiakkaalle tehtävän pinnan ja väritoiveiden mukaan. Värin saa asiakas valita mistä tahansa yleisestä värikartasta. Ruiskutetun pinnan rakennetta ja kuviointia voidaan säätää asiakkaan tilauksen mukaan. Tavallisimmat vaihtoehdot ovat:

  • Ruiskutuspinta
  • Sileä pinta
  • Rappauspinta

Asiakkaan erikoispinnat

Näiden edellä mainittujen pintojen lisäksi voidaan säätää rakennetta muuhun ympäristöön sulautuvaksi

Aivan kuten maaleillakin, Decocoat-akustiikkapinnoitteella voidaan tehdä kuvaa ja tekstejä ruiskuttamalla. Tarvitaan vain sapluuna tai muotti. Kuvion ollessa tarpeeksi suuri, siihen saadaan selkeä rajaus.